The Economist, 2023'ün en iyi performans gösteren ekonomilerini seçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
The Economist, 2023'ün en iyi performans gösteren ekonomilerini seçti
Doviz.com
20.12.2023 13:04

The Economist dergisi, küresel resesyon beklentilerine karşı dirençli bir yıl yaşandığını belirterek, 2023'ün en iyi performans gösteren ekonomilerini açıkladı.

The Economist, çekirdek enflasyonun arttığı, enflasyon genişliğinin düştüğü ve borsaların yüzde 20 oranında yükseldiği bir ortamda 35 ülkenin ekonomik performansını inceledi.

Bu kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmede, Yunanistan geçtiğimiz yıla benzer şekilde bu yıl da listenin zirvesinde yer aldı.

Yunanistan’ın çekirdek enflasyonunda yüzde 3,4’lük bir artış ve enflasyon genişliğinde yüzde 13,3’lük bir düşüş kaydedilirken, GSYH’de yüzde 3,3’lük bir büyüme ve borsada yüzde 43,8’lik belirgin bir artış görüldü.

Listede ayrıca Güney Kore ikinci, ABD üçüncü, Kanada altıncı, Şili ise yedinci sırada yer alırken; Avrupanın en büyük ekonomisi Almanya’nın ise yirmi yedinci sırada bulunması dikkat çekti.

Türkiye, sıralamada on beşinci sırayı Estonya ile paylaşırken ülkelerin sıralamadaki konumu ise şöyle listelendi:

**Sütunlar sırasıyla yüzde olarak çekirdek enflasyonu, enflasyon genişliğini, GSYH’yi, istihdamı ve hisse fiyatlarındaki değişimi gösteriyor.

REKLAMI KAPAT X