Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in iadesi onandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
30.12.2022 15:35

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 17 Kasım'da verilen Türkiye’ye iade edilme kararı, bugün Durres Temyiz Mahkemesi tarafından onandı.

Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmış, Elbasan Asliye Mahkemesi'nin, 2 Eylül'de Özer'in tutukluluğunun devamına yönelik verdiği karar ise 14 Eylül'de Özer'in avukatlarınca temyize götürülmüştü. 

Dıraç Temyiz Mahkemesi de 20 Eylül'de Özer'in tutukluluğuna yönelik kararı onamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi, 17 Kasım’daki duruşmada, Elbasan Savcılığı'nın, "Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine izin verilmesi" yönündeki talebinin kabul edildiğini bildirmişti. Özer ise, 7 Aralık’ta bu kararı temyize götürmüştü. Bu karara ilişkin Dıraç Temyiz Mahkemesi'ndeki duruşma, 16 Aralık ve 20 Aralık’ta görülmüştü.

27 Aralık’ta görülen davada da Özer’in karara itirazına ilişkin temyiz duruşmasının 30 Aralık’a ertelenmesi kararı alınmıştı.

Bugünkü davada ise Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edilme kararı Durres Temyiz Mahkemesi tarafından onandı.

Etiketler: Thodex Fatih Özer iade
REKLAMI KAPAT X