Ticaret savaşında yeni perde açıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ticaret savaşında yeni perde açıldı
Doviz.com
04.03.2025 09:01

Çin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal edilen ürünlere yönelik gümrük vergisini artırma kararı sonrası bazı ürünlere ek gümrük vergisi getirdiğini bildirdi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den ithal edilen mallara uygulanan gümrük vergisini yüzde 20’ye çıkaran kararnameyi imzaladığını duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, "Pekin, yasa dışı uyuşturucu krizine karşı iş birlikçi adımlar atmamış ve bu durum ABD yönetimini ekonomik baskıyı artırmaya yöneltmiştir" ifadelerine yer verildi.

Çin'den yanıt gecikmedi

Çin Maliye Bakanlığı ise 10 Mart itibarıyla belirli ABD ürünlerine yüzde 10 ila yüzde 15 oranında ek gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu.

Çin Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tavuk, buğday, mısır ve pamuk ürünlerine %15 oranında ek tarife getirildi.

Soya fasulyesi, sorgum, domuz eti, sığır eti, su ürünleri, meyve, sebze ve süt ürünleri için ise ek %10 oranında gümrük tarifesi belirlendi.

ABD Başkanı Donald Trump ise Çin’in bu adımı öncesinde çiftçilere "çok sayıda tarım ürünü üretmeye hazırlanın" çağrısında bulunmuştu.

Truth Social hesabından Amerikalı çiftçilere seslenen Trump, "ABD'nin büyük çiftçilerine: ABD içinde satılacak çok sayıda tarım ürününü üretmeye hazırlanın. 2 Nisan'da dışarıdan gelen ürünlere tarifeler uygulanacak. İyi eğlenceler." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Trump'tan çiftçilere "çok sayıda tarım ürünü üretmeye hazırlanın" çağrısı ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan'da ithal edilen ürünlere tarife uygulanacağını belirterek, ABD'li çiftçilere ülkede satılmak üzere çok sayıda tarım ürünü üretmeye hazır olmaları çağrısı yaptı.
REKLAMI KAPAT X