TİSK Başkanı Akkol, EYT düzenlemesi ve asgari ücret artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Okuma Süresi: 2 Dakika
TİSK Başkanı Akkol, EYT düzenlemesi ve asgari ücret artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu
Doviz.com
01.12.2022 15:16

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT düzenlemesi ve asgari ücret artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, emekli-çalışan arasındaki SGK prim farkının giderileceği ve KGF ile işverenlere uygun kredi verileceğini belirterek, "EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var." dedi.

Akkol, EYT ile ilgili iki konuda işverenle hükümetin mutabakata vardığını açıklayarak, şunları kaydetti: 

"İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var. İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk."

"Emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Bireylerin yüzde 80'i ise emekli olduktan sonra iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda bunun devam etmesini istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Ancak burada, emeklilerle normal çalışanlar arasındaki SGK prim farkını giderilecek."

"Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bu konuda bakanımız Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) işverenlere uygun kredi verileceğini açıkladı." 

"Üçüncü konu, kritik sektörlerde yüzlerce kişinin emekli olması durumunda sorunlar oluyor. Ülke olarak çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmeden planlama dahilinde emeklilikleri organize ediyor olmamız gerekiyor." 

Akkol ayrıca, "Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafının memnun olduğu, işverenleri koruyan dengeli bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız." dedi.

Etiketler: EYT asgari ücret TİSK
REKLAMI KAPAT X