TMO duyurdu: Üreticilere 6,3 milyar liralık ödeme yapıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
TMO duyurdu: Üreticilere 6,3 milyar liralık ödeme yapıldı
Doviz.com
09 Eylül 2026 14:08

TMO, 13-19 Ağustos'ta alınan hububat ile 19-25 Ağustos'ta teslim edilen haşhaş kapsüllerinin bedellerini üreticilerin banka hesaplarına yatırdı. Toplam 6 milyar 342 milyon liralık ödeme gerçekleştirilirken, ödemelerin periyodik olarak devam edeceği bildirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububat ve haşhaş kapsülü alımlarına ilişkin ödemelerin üreticilerin banka hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

TMO tarafından yapılan açıklamada, üreticilere yönelik alım bedellerinin ödenmeye devam ettiği bildirildi. Kurumun Sosyal hesabından paylaşılan bilgilere göre, 13-19 Ağustos tarihleri arasında teslim alınan hububat ürünlerinin bedeli olan 6 milyar 280 milyon lira üreticilerin hesaplarına aktarıldı.

Haşhaş üreticilerinin ödemeleri de aynı kapsamda gerçekleştirildi.

19-25 Ağustos tarihleri arasında teslim edilen haşhaş kapsülleri için toplam 62 milyon liranın üreticilere ödendiği belirtildi.

Kaynak: TMO

Yorum yaz...
Yorumlar yükleniyor…