TOKİ 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi başvuruları için son gün

Okuma Süresi: 2 Dakika
TOKİ 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi başvuruları için son gün
Doviz.com
31.10.2022 14:10

TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi için e-Devlet üzerinden yapılan başvurular 28 Ekim tarihinde sona ererken, bankalar aracılığıyla yapılacak başvurular bugün sona erecek.

TOKİ sosyal konut projesi için başvuru süresi bugün son buluyor.  Vatandaşların arsa ve iş yeri başvuruları ise, 7 Kasım tarihine kadar devam edecek. 

TOKİ sosyal konut başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar projenin gerçekleştirileceği il ve ilçe için belirlenen bankaya giderek başvurularını yapabilecek.

TOKİ sosyal konut başvuru sürecinin uzamasına ilişkin resmi bir açıklama ise gelmedi. Bu nedenle 31 Ekim’de sona erecek başvuruların mesai bitimine kadar tamamlanması gerekiyor.

Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubeleri aracılığıyla yapılacak başvurularda vatandaşların dikkat etmesi gerekenler ise şunlardır:

Nüfus cüzdanı ile birlikte; projenin bulunduğu ildeki yetkili banka şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalanacaktır.

Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "hak sahipliği" onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.

Gazi  kategorisinde olan vatandaşlarımız, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru bedeli ödeyerek başvuru yapabilecektir.

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış en az %40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait belgeyle başvuru yapabilecektir. Ayrıca, 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya babalar, kendi adına engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir.

Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren belgeyle başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklilerin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir.

REKLAMI KAPAT X