Toplam ciro yıllık yüzde 4.8, aylık yüzde 2.8 arttı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Toplam ciro yıllık yüzde 4.8, aylık yüzde 2.8 arttı
Doviz.com
15.11.2019 10:36

(DHA) - Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 4.8 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksi aylık bazda da yüzde 2.8 arttı.
 

Sanayi sektöründe ciro yüzde 1.7 azaldı
Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksi, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1.7 arttı.
 

İnşaat sektöründe ciro yüzde 16.1 azaldı
Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.1 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1.4 azaldı.
 

Ticaret sektöründe ciro yüzde 11.8 arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11.8 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 4.7 arttı.
 

Hizmet sektöründe ciro yüzde 7.7 arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 08 arttı. 

REKLAMI KAPAT X