Tosyalı'dan BMC kredisi iddialarına ilişkin açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tosyalı'dan BMC kredisi iddialarına ilişkin açıklama
Doviz.com
27 Şubat 2026 14:46

Tosyalı Holding, bazı basın yayın organları ve dijital platformlarda yer alan, BMC'nin satın alım sürecinde Ziraat Bankası'ndan kullanılan kredinin geri ödenmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Holding tarafından yapılan açıklamada, Fuat Tosyalı ve ilişkili şirketler hakkında ortaya atılan iddiaların "tamamen asılsız ve gerçek dışı" olduğu vurgulandı.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla paylaşılan detaylarda, söz konusu yayınlarda dile getirilen kredi borcunun ödenmediği bilgisinin asılsız olduğu belirtildi.

Finansal yükümlülüklerin durumu

Şirket, ilgili açıklamasında şunları aktardı:

"Fuat Tosyalı ve ilişkili şirketlerinin, Türkiye'de veya yurt dışında, bugüne kadar herhangi bir finans kuruluşuna karşı ödenmemiş ya da temerrüde düşmüş hiçbir kredi borcu bulunmuyor. Tüm finansal yükümlülükler ilgili sözleşmeler ve bankacılık mevzuatı çerçevesinde, eksiksiz ve zamanında yerine getiriliyor. Finansal işlemler, ilgili bankalar ile müşteri arasındaki sözleşmeler, bankacılık mevzuatı ve ticari teamüller çerçevesinde yürütülmekte olup, kamuoyuna yansıtılan bu tür spekülatif ve mesnetsiz değerlendirmeler gerçek dışı. Tüm hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla gerçeği yansıtmayan bu tür haberlere itibar edilmemesini kamuoyunun dikkatine sunarız."

Açıklamada, finansal süreçlerin yasal mevzuat ve bankacılık kuralları dahilinde şeffaf bir şekilde yönetildiği, spekülatif haberlere karşı hukuki hakların saklı tutulduğu kaydedildi.

İLGİLİ HABER Tosyalı'dan AB'ye "Türkiye'ye çelik kotasını kaldırın" çağrısı Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Avrupa Birliği'nin Türkiye ve Cezayir gibi sürdürülebilir üretim gerçekleştiren ülkelerden gelen çelik ürünlerine yönelik kotaları kaldırması gerektiğini vurgulayarak, bu durumun birincil üretim süreçleri için elzem olduğunu ifade etti.
REKLAMI KAPAT X