Toyota, 1 milyon 120 bin aracını geri çağıracak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toyota, 1 milyon 120 bin aracını geri çağıracak
Doviz.com
21.12.2023 11:04

Otomotiv sektöründeki araç geri çağırma furyasına katılan son firma Toyota oldu. Buna göre Toyota, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin aracını geri çağıracağını açıkladı.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota ve Lexus, bazı sedan ve SUV modellerinde hava yastığı sensöründeki sorunun araç içindekilerin ağırlığını yanlış tahmin ederek, olası bir çarpışma durumunda hava yastığının doğru şekilde açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin araç geri çağırılacak.

Hangi araçlar geri çağırılacak?

Geri çağırma, 2020-2022 yıllarında üretilen Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander ve Sienna Hybrid araçları kapsayacak. Bu araçların 1 milyonu ise ABD'de satılan araçlardan oluşacak.

Öte yandan yetkili Toyota bayileri söz konusu sensörleri inceleyecek ve gerekirse değişikliğe gidecek.

Bu kapsamda Toyota ise Şubat 2024'te araç sahiplerini geri çağırma konusunda detaylı bilgilendirmeye başlayacak.

İLGİLİ HABER Tesla 2 milyon aracını geri çağırdı ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), elektrikli araç üreticisi Tesla'nın 2 milyon aracını güvenlik gerekçesiyle geri çağırdığını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X