Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu
Doviz.com
29.01.2024 16:39

Japon otomotiv devi Toyota, testlerde yapılan usülsüzlükler nedeniyle 10 modelinin sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.

Dünyanın en çok otomobil satan firmalarından biri olan Toyota, kendisine bağlı Toyota Industries'in motor sertifikasyonu sırasında yapılan testlerde usülsüzlükler yapıldığının ortaya çıktığını açıkladı. Toyota bunun üzerine 10 modelin sevkiyatını askıya aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre üç dizel motor modelinin sertifikasyonu için uygun beygir gücü çıkış testinin yapılmadığı ifade edildi.

Öte yandan Land Cruiser 300 arazi araçları, HiAce vanları ve Hilux kamyonetleri gibi markanın önde gelen modellerinin bu motorları kullandığı açıklandı. Toyota Industries ayrı bir açıklamada ise çalışanlarının daha iyi veriler elde edebilmek için yakıt enjeksiyon miktarlarını değiştirdiğini söyledi.

Toyota Motor, etkilenen motorların ve araçların motor performansı standartlarını karşıladığını ifade ederken forklift ve diğer inşaat ekipmanlarına yönelik motorların sertifikasyon süreciyle bağlantılı olarak başka usulsüzlüklerin de bulunduğunu söyledi.

Japonya'da popüler küçük araçlar üreten Toyota yan kuruluşu Daihatsu'nun da onlarca yıldır araç güvenliği testlerini gerektiği gibi yürütmediği ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABER Daihatsu Japonya'da üretimini durdurdu Daihatsu Motor, modellerinde saptanan hatalı güvenlik kalite testleri sonrası Japonya içinde üretimi durdurduğunu bildirdi.
REKLAMI KAPAT X