Toyota’nın Japonya’daki 12 fabrikasında üretim durdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Toyota’nın Japonya’daki 12 fabrikasında üretim durdu
Doviz.com
29.08.2023 11:11

Toyota'nın Japonya'daki 12 fabrikasında üretim sistem arızası nedeniyle durduruldu.

Şirket sözcüsü, iç piyasa için üretim yapan 12 tesiste üretimin bu sabah durdurulduğunu, son iki tesisin faaliyetinin de öğleden sonra askıya alınacağını paylaştı.

Sözcü Toyota’nın bilgisayar sistemindeki arızasının parça siparişlerini de engellediğini öne sürdü.

Siber saldırı mı? 

Karar sonrasında ne kadar üretim kaybı yaşanacağı bildirilmezken; arızanın kaynağının araştırıldığını bildiren yetkili, siber saldırı ihtimalinin ise olmadığını söyledi.

Şirket, geçen yıl parça siparişini engelleyen bir siber saldırı sebebiyle bir günlük üretim kaybı yaşamış, yedek sistemleri devreye sokarak yeniden faaliyete geçebilmişti.

Japonya’da özel ve devlete bağlı kurumlar ise Fukuşima nükleer santralindeki arındırılmış radyoaktif suyun Büyük Okyanus'a boşaltımına başlamasından bu yana Çin’den gelen taciz telefonları aldıklarını bildirmişti. Toyota’daki sorunun sebebi ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABER Çin, Japonya'dan aldığı tüm deniz ürünlerinin ithalatını durdurdu Çin, 2011'deki deprem sonrası meydana gelen tsunamide zarar gören Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif atık suyun okyanusa akmasının ardından Japonya'dan tüm deniz ürünlerinin ithalatını durdurduğunu bildirdi.
REKLAMI KAPAT X