Trafik cezalarında yeni dönem: İndirimli ödemede süre uzatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Trafik cezalarında yeni dönem: İndirimli ödemede süre uzatıldı
Doviz.com
31.01.2024 08:43

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, trafik cezalarının indirimli ödeme süresinde değişikliğe gidildi.

Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı yönetmeliğine göre trafik cezalarında indirimli erken ödeme imkanından yararlanabilme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

Buna göre trafik idari para cezalarında, ceza makbuzunun teslim alınmasının ardından 1 ay için ödenmesi halinde cezada yüzde 25 indirim uygulanacak.

İLGİLİ HABER Trafik cezalarında tarife güncellendi: Kırmızı ışık, emniyet şeridi ve diğerleri Alkollü araç kullanımından uyuşturucu ve alkol testi kabul etmemeye, plakasız araç kullanımından drift yapmaya, ehliyetsiz araç kullanmadan emniyet şeridini ihlal etmeye kadar ceza tutarları güncellendi.
İLGİLİ HABER Gelir ve araca göre ceza sistemi ülkemizde uygulanır mı? Vergi sisteminde revizyona gidilmesi son dönemlerin en önemli konusu olurken, başta trafik olmak üzere para cezalarının gelirle orantılılı olması sıklıkla masaya yatırılmaya başlandı.
REKLAMI KAPAT X