Trugo, şarj fiyat listesini yayımladı: Togg kaç paraya şarj olacak?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
03.04.2023 14:43

Togg'un ilk teslimlerinin bu ay içerisinde yapılması planlanırken, araçlarını teslim alacak şanslı kişilerin en çok merak ettiği konu 'Togg’un kaç paraya şarj olacağı' oldu. Togg'un şarj istasyonu ağı olan Trugo ise güncel fiyat listesini yayımladı. İşte detaylar...

Togg’un T10X modeli, 2023 yılında şanslı 20 bin kişi teslim edilecek. Togg ayrıca bu kişilerin yanı sıra yaklaşık 20 bin kişi için de yedek liste oluşturuldu. 2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde, yedek listedeki kullanıcıların devreye alınması bekleniyor.

Bu sebeple bu 40 bin kişinin en çok merak ettiği konular arasında Togg'un şarj ücreti yer alıyor. Togg'un şarj istasyonu ağı olan Trugo ise şarj fiyat listesini yayımladı.

Buna göre, Togg'da kW/s başına birim ücret 7,99 lira oldu. Ayrıca şarj tamamlandıktan sonra şarj istasyon alanının otopark olarak kullanılması halinde de dakikada 0,5 lira ücret alınacak.

Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında menziller batarya kapasitelerine göre değişiklik gösterirken; kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabiliyor. Uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.

Buna göre, 88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un şarj maliyeti 707,1 lira, kilometre başına harcadığı enerji ise 1,35 lira olacak.

Togg ne kadar sürede şarj olacak?

Yüksek performanslı şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranının 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşacağı bildirildi.

Kaynak: Trugo

REKLAMI KAPAT X