Trump: Bir çöküş olacaksa ekonominin 12 ay içinde çökmesini istiyorum

Okuma Süresi: 2 Dakika
Trump: Bir çöküş olacaksa ekonominin 12 ay içinde çökmesini istiyorum
Doviz.com
09.01.2024 13:10

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Büyük Buhran öncesi göreve gelen meslektaşı Hoover'a benzemek istemediğini belirterek, "Bir çöküş olacaksa ekonominin 12 ay içinde çökmesini istiyorum" dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinde Biden'ın rakibi olacak.

Bu kapsamda kritik seçim öncesi bir röportajda konuşan Trump, Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Herbert Hoover gibi olmak istemediğini söyledi.

Hoover ise 1929'da Büyük Buhran'ın başlamasından hemen önce göreve gelmiş ve başkanlığı genellikle o dönemin ekonomik zorlukları ve sıkıntılarıyla ilgilenmekle geçimişti.

Öte yandan Trump, Biden'ın yeniden seçilme hedefine zarar vermek amacıyla ciddi bir ekonomik gerileme isteğini de saklamadı. Bu kapsamda Trump, bir çöküş olacaksa 12 ay içerisinde olmasını istediğini söyledi.

ABD'nin mevcut ekonomisinin kendi döneminde yaptığı çalışmalar sayesinde güçlü kaldığını da söyleyen Trump, "İnanılmaz ve çok kırılgan bir ekonomimiz var. Şu an da çalışıyor olmasının tek nedeni bizim yaptıklarımız." diye konuştu.

Seçim anketlerinde son durum ne?

ABD'de 5 Kasım 2024'te Başkanlık ve Kongre seçimi yapılacak. Seçim öncesi yapılan anketler de kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediyor.

ABC/Washington Post tarafından gerçekleştirilen son anket, Biden ile Trump arasında 2024 başkanlık seçimleri için yapılan varsayımsal karşılaştırmanın sonuçlarını ortaya koydu.

Ankette, katılımcıların yüzde 51'i Trump’ı desteklerken Biden ise 9 puan geride kalarak yüzde 42 oranında destek aldı.

ABC/Washington Post'un şubatta yaptığı benzeri ankette ise Trump’a destek yüzde 48, Biden’a destek ise yüzde 45 olarak kayıtlara geçmişti.

REKLAMI KAPAT X