Ara seçimlerin ardından İran’a yönelik bombardımanın artmasının olası olduğunu bildiren ABD Başkanı Donald Trump, yüksek faizin yüksek enflasyondan daha zararlı olduğunu söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Time dergisine açıklamalarda bulundu.
Yüksek faiz oranlarının ekonomiye enflasyondan çok daha fazla zarar verdiğini belirten Trump, belli düzeyde bir enflasyonun borçların geri ödenmesine katkı sağladığını söyledi.
Yüksek faiz oranları nedeniyle Kevin Warsh'ı sorumlu tutmadığını ifade eden Trump, faizlerin sürekli artırılmasının kötü bir şey olduğunu dile getirdi.
İran'a ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Trump, ara seçimlerin ardından İran'a yönelik bombardımanın artmasının mümkün olduğunu belirtti.
Yakın zamanda petrol rezervlerini yeniden doldurmaya başlayacaklarını da aktaran Trump, bazı mühimmat türlerinde stoklarının azaldığını bunları da yenileyebileceklerini söyledi.