TÜİK, itibarının zedelenmesini gerekçe göstererek ENAG’a dava açtı

Okuma Süresi: 1 Dakika
TÜİK, itibarının zedelenmesini gerekçe göstererek ENAG’a dava açtı
Doviz.com
03.03.2023 15:27

TÜİK, bağımsız akademisyenlerin kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) geçen yıl açtığı ve mahkemece reddedilen davanın ardından itibarının zedelenmesini gerekçe göstererek yeni bir dava daha açtı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bağımsız akademisyenlerin ve ekonomistlerin kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) yayımlanan enflasyon rakamlarıyla kurumun itibarının zedelenmesini gerekçe göstererek dava açtı.

ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Yine mi dava açtınız sayın TÜİK yöneticileri? Sahaya inip enflasyonu ve milli geliri doğru dürüst ölçseniz topluma yararınız olur belki. Bu defa mahkeme salonuna geleceksiniz ama, geçen sefer olduğu gibi kaçmak yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Veysel Ulusoy - Twitter

TÜİK, geçen yıl da aynı gerekçeyle dava açmış ve ENAG'ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu.

Davanın duruşması ise 2022’de Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmüş; duruşma hakimi, TÜİK'in açmak istediği davanın reddine karar vererek duruşmayı bitirmişti.

Prof. Dr. Ulusoy, bu durumu şu sözlerle duyurmuştu: “TÜİK'in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedildi.”

Son olarak ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyonun şubat ayında yıllık bazda yüzde 55,18 olarak gerçekleştiğini açıklarken, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) enflasyondaki artışın yıllık bazda yüzde 126,91 olduğunu bildirdi.

Etiketler: TÜİK ENAG enflasyon dava
REKLAMI KAPAT X