Tüm emeklilere seyyanen zam gündemde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tüm emeklilere seyyanen zam gündemde
Doviz.com
10.07.2024 09:09

En düşük emekli maaşına yönelik artış konusu belirsizliğini korurken, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zam verilmesi gündeme geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in en düşük emekli maaşlarını artırmaya yönelik çalışma olduğunu bildirmesi ancak bir kesinlik olmadığını aktarmasının ardından 2 bin TL’lik seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılabileceği aktarıldı.

Ekonomim gazetesinin haberine göre; AKP, bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken,  bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.

Öte yandan AK Parti, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da tartışıyor. AK Parti kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular.

En düşük emekli maaşı alanlar yapılacak düzenlemeden yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yararlanacağı belirtildi.

2023 seçimlerinden önce en düşük emekli maaşı 7 bin 500’e çıkarılmış, daha sonra Ocak 2024’te yeniden en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltilmişti.

İLGİLİ HABER AKP Sözcüsü Çelik'ten "emeklilerin kök maaş artışına" ilişkin açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda Çelik, en düşük emekli maaşıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ancak bir kesinlik olmadığını söyledi.
REKLAMI KAPAT X