Tüm Türkiye'deki Nike mağazalarında grev kararı!

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tüm Türkiye'deki Nike mağazalarında grev kararı!
Doviz.com
05.03.2025 15:21

Koop-İş Sendikası ile Nike Retail TK Perakende Ticaret Ltd. Şirketi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlanmadı ve sendika 21 Mart 2025 saat 10.00 itibarıyla tüm işyerlerinde greve çıkma kararlılığını kamuoyuyla paylaştı. 

Sendika, özellikle ekonomik taleplerin karşılanmadığını ve çalışanların beklentilerinin göz ardı edildiğini belirterek greve gitmenin zorunlu hale geldiğini ifade etti.

Sendikanın Eleştirileri ve Grev Kararı

Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Başta disiplin kurulu, yemek yardımı, ikramiye, iş güvencesi ve kıdem teşik primi olmak üzere üyelerimizin haklarını doğrudan etkileyen konulardaki işveren yaklaşımı, Sendikamız açısından kabul edilebilir nitelikte değildi. İşveren tarafından iletilen güncellenmiş son teklif ve değerlendirmeler Sendikamız tarafından titizlikle incelendi ve teklifin bütünü dikkate alındığında tarafların anlaşmadan uzak olduğu anlaşıldı. Bu yaklaşım Sendikamız tarafından kabul edilemez görülerek grev kararlı alındı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre, Nike Retail TK Perakende Ticaret Ltd. Şirketi tarafından çalışanlara sunulan maaş, sosyal yardımlar ve ek ödemelerle ilgili tekliflerin ekonomik gerçekler karşısında yetersiz kaldığı vurgulandı. Sektör şartlarına uygun bir anlaşma sağlanamaması nedeniyle sendika, grev kararının kesinleştiğini duyurdu.

Grev Uygulama Takvimi ve Uluslararası Destek

Sendikanın duyurusuna göre, "Sendikamız tarafından alınan grev kararı, 21 Mart 2025 saat 10.00 itibariyla tüm işyerlerinde uygulanacaktır. Bu karar, işyerlerinde ilan edilmiş, küresel sendikamız UNI Global Union ile de paylaşılmıştır. İşverenin Sendikamıza sunduğu bu teklifler, günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde sektörün çok gerisinde olmasının yanı sıra üyelerimizin beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamaktan da son derece uzaktır. Aldığımız grev kararının tüm işyerlerinde ve taleplerimizi karşılayacağımız tarihe kadar kararlılıkla uygulanacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz" denildi.

Sendikanın grev kararını, işyerlerinde ilan ettiği ve uluslararası düzeyde sendikalarla paylaştığı belirtilirken, bu adımın Nike çalışanlarının haklarını korumak adına atılan kararlı bir adım olduğu ifade edildi.

REKLAMI KAPAT X