Turizmde sezonun uzaması gelir beklentisini artırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Turizmde sezonun uzaması gelir beklentisini artırdı
Doviz.com
19.09.2023 15:01

Bu yıl havaların geç ısınması sonrasında turizm sektörünün açılışı da gecikti. Ancak mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları eylül ve ekim ayları için rezervasyonları yüzde 15 artırdı.

Yaz mevsiminin bu yıl geç gelmesi sonrasında istenilen yoğunluğa ancak ağustos ayında ulaşılabildi. Turizmcilerin beklentisi ise sezonun ekim, kasım hatta aralık ayına kadar uzaması yönünde oldu.

ETİK (Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği) Başkanı Mehmet İşler ise rezervasyon artışlarının ağır gittiğini ancak ağustos, eylül ve ekim ayında beklenen rezervasyon sayılarını yakalamaya başladıklarını söyledi.

Özellikle havaların da iyi gidiyor olmasıyla sezonun uzuyacağını öngören İşler, "Geçen yıla göre eylül ve ekimde yüzde 15 rezervasyon artışımız mevcut" dedi.

Turizm sektöründe ayrıca bu yıl 60 milyon turist hedefleniyor. Eğer beklendiği gibi sezon uzarsa, bu rakama ulaşılabileceği düşünülüyor. Daha önce çok fazla turistin gelmediği ülkelerden de Türkiye'ye dönük artan bir ilgi olduğu bildiriliyor.

Turizmciler ayrıca gelecek aylarda otel doluluklarını hava sıcaklığının belirleyeceğini söylüyor. Buna göre sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olması durumunda yoğunluğun ivme kazanması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X