Türk Eximbank ile Çin Eximbank arasında anlaşma

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türk Eximbank ile Çin Eximbank arasında anlaşma
Doviz.com
21.11.2023 14:34

Türk Eximbank ile Çin Eximbank arasında Türk ihracatçılarının yeni finansman kaynaklarına erişimi ile rekabetçiliklerinin korunmasını hedefleyen bir mutabakat zaptı imzalandı.

Türk Eximbank’tan yapılan açıklamada anlaşmanın, her iki kuruluşun üyesi olduğu Asya Exim Bankları Forumunun Avustralya/ Sidney’de gerçekleştirilen 2023 yıllık toplantısında imzalandığı ifade edildi.

Mutabakat zaptı ile teknik işbirliğinin yanı sıra üçüncü ülkelerde Türk ve Çinli firmalarca ortak üstlenilecek proje ve işlemlere paralel/ortak finansman ve garanti ile destek sağlanması, Türk ihracatçılarının yeni finansman kaynaklarına erişimi ile rekabetçiliklerinin korunması hedefleniyor.

Açıklamada ayrıca anlaşmanın, önümüzdeki dönemde iki kuruluş arasında gündeme gelecek somut işbirliklerinin altyapısını oluşturması açısından da önemli olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek duyurdu: Eximbank kredilerinde yeni dönem Bakan Şimşek, katma değerli ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceğini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X