Türk Eximbank'tan ihracatçıya 100 milyon euroluk yeni kaynak

Okuma Süresi: 2 Dakika
Türk Eximbank'tan ihracatçıya 100 milyon euroluk yeni kaynak
Doviz.com
09 Nisan 2026 15:15

Türk Eximbank, ICIEC sigortası altında uluslararası bankalardan oluşan bir konsorsiyum ile 100 milyon euro tutarında ve 10 yıl vadeli sendikasyon kredi anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank, İslam Kalkınma Bankası Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ICIEC ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda 100 milyon euro tutarında uzun vadeli finansmana imza attı.

Banka tarafından yapılan duyuruya göre, 10 yıl vadeye sahip olan söz konusu kaynak, ihracatçıların işletme sermayesi ve yatırım finansmanı ihtiyaçlarını karşılamak üzere devreye alınacak.

İhracatçı firmaların üretim kapasitelerinin artırılması, yeni pazarlara erişimlerinin kolaylaştırılması ve küresel değer zincirlerindeki konumlarının sağlamlaştırılması, bu finansman desteğinin temel amaçları arasında yer alıyor.

Uzun vadeli finansman desteğinde 500 milyon euro sınırı aşıldı

ICIEC sigortası kapsamında hayata geçirilen son işlemle beraber, Türk Eximbank’ın benzer yapılar altında sağladığı toplam uzun vadeli finansman tutarı 500 milyon euro barajını geçti.

Katılım finans ilkelerine uygun biçimde temin edilen fon, finansal çeşitliliğin artırılması ve farklı yatırımcı gruplarının Türkiye ekonomisine erişiminin desteklenmesi noktasında kritik bir işlev görüyor.

Üretim kapasitesi ve katma değerli ihracat odaklı büyüme

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, sağlanan desteğin kapsamına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Sağlanan bu finansman; ihracatçılarımızın işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasının ötesinde, yatırım odaklı büyüme stratejilerinin desteklenmesine de hizmet edecektir. Özellikle üretim kapasitesini artırmaya, katma değerli ihracatı geliştirmeye ve firmalarımızın uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü kalıcı biçimde yükseltmeye yönelik yatırımların finansmanında etkin bir şekilde kullanılmasını öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde de uluslararası finans kuruluşlarıyla geliştirdiğimiz iş birliklerini çeşitlendirerek, ihracatçılarımıza sunduğumuz finansman imkanlarını daha da genişletmeyi ve Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme vizyonuna güçlü katkı sağlamaya devam edeceğiz"

İLGİLİ HABER Türk Eximbank ihracatçılar için yeni entegre çözüm dönemini başlattı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, ihracatçılara yönelik olarak geliştirilen, finansman ve hizmet süreçlerini tek çatı altında toplayan entegre çözüm modelini kamuoyuna duyurdu.
REKLAMI KAPAT X