TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belli oldu
Doviz.com
29.02.2024 11:20

TÜRK-İŞ, şubat ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını yayımladı. TÜRK-İŞ’in araştırmasına göre şubat ayında açlık sınırı 16 bin lirayı, yoksulluk sınırı ise 52 bin lirayı aştı.

TÜRK-İŞ, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının şubat ayı sonuçlarını açıkladı.

2024 yılının ikinci ayına ilişkin sonuçlarına göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 16.257 TL’ye yükseldi.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 52.955 TL’ye çıktı.

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 21.189 TL’ye yükseldi.

Kaynak: Türk-İş

Gıda enflasyonu 5 ayın zirvesinde

TÜRK-İŞ’ in verilerine göre “gıda enflasyonu” verilerindeki değişim ise Şubat 2024’te şöyle oldu:

📌 Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre %8,03 oranında gerçekleşti.

📌 Yılın ilk iki ayı itibarıyla artış oranı %12,64 oldu.

📌 Son on iki ay itibarıyla değişim oranı ise %72,49 olarak hesaplandı.

📌Yıllık ortalama artış ise %77,20 seviyesinde gerçekleşti. Veri böylelikle gıda enflasyonunda son beş ayın en yüksek seviyesine işaret etti.

Kaynak: Türk-İş

İLGİLİ HABER Özgür Demirtaş yorumladı: Asgari ücret ne zaman açlık sınırının altına iner? Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 2024 yılı için açıklanan asgari ücretin nisan ayında 4 kişilik ailenin en düşük aylık masrafı olan açlık sınırının altına düşeceğini öne sürdü.
REKLAMI KAPAT X