Türk-İş, 'asgari ücret teklifi netleşti' iddialarını yalanladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türk-İş, 'asgari ücret teklifi netleşti' iddialarını yalanladı
Doviz.com
04.12.2023 12:41

Türk-İş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'asgari ücret tekliflerinin netleştiği' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türk-İş’in yaptığı açıklamada, Genel Başkan Atalay’ın Asgari Ücret ile ilgili bir televizyon kanalına verdiği röportajında muhabirin açlık sınırı ile ilgili sorusuna verdiği "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yokifadeleri üzerine kamuoyunda ‘Türk-İş’in 2024 yılı asgari ücret ile ilgili taban fiyatı belli oldu’ ya da "Türk-İş'in asgari ücret teklifi netleşti" şeklinde açıklamaların çıktığı ancak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, asgari ücret taban fiyatının komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon üyeleri ile karar verileceği paylaşıldı.

Kaynak: Türk-İş / X

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete tek zam mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Aralık'ta görüşmelerine başlanacak yeni asgari ücrete ilişkin, "Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz" dedi.
REKLAMI KAPAT X