TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı
Doviz.com
03.07.2024 15:43

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, vergi, enflasyon ve asgari ücretin de aralarında olduğu konuları görüşerek, bir komisyon kurulup konfederasyonların görüş ve taleplerini içeren ortak bir bildiri oluşturulmasına karar verdi.

TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde üç konfederasyonun genel başkanının katıldığı toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantıda, Atalay, Arslan ve Çerkezoğlu, ücretler üzerinden kesilen vergi, enflasyon rakamları, asgari ücret ve kamudaki tasarruf tedbirlerinin çalışanlar üzerindeki olumsuz etkisinin de aralarında olduğu konu başlıklarını görüştü.

Genel başkanlar, üç konfederasyondan birer temsilcinin katılımıyla komisyon kurulup, ortak bir bildiri hazırlanmasını kararlaştırdı.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in katkılarıyla oluşturulacak bildiri, gelecek hafta TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde üç genel başkanın katılımıyla düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşılacak.

İLGİLİ HABER TÜİK, resmi enflasyon rakamlarını açıkladı! TÜİK, haziran ayına yönelik Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı.
İLGİLİ HABER Hangi meslek ne kadar ücret alacak?: Kademelerine göre yeni memur maaşları Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından memurların yılın ikinci yarısında alacağı maaş farkı belli oldu. Maaş farkının netleşmesinin ardından ise hangi memurun ne kadar maaş alacağı merak edilmeye başlandı. İşte güncel zam oranıyla kalem kalem memurların kademelerine göre alacağı maaşlar...
REKLAMI KAPAT X