Türk zenginler gayrimenkul yatırımında Londra'ya yöneldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türk zenginler gayrimenkul yatırımında Londra'ya yöneldi
Doviz.com
31.05.2023 14:08

The Times, Türkiye’deki zenginlerin gayrimenkul yatırımında yönünü Londra’ya çevirdiğini paylaştı.

Türkiye’deki zengin isimlerin Londra’nın lüks bölgelerinden ev aldığını yazan The Times, “Anavatanlarındaki finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra’nın en önemli emlak piyasasına doğru sürüklüyor” değerlendirmesini yaptı.

İlgili haberde bir emlak şirketinin CEO’su olan Becky Fatem’in şu ifadeleri ise dikkat çekti:

“Genelde Orta Doğulu, Asyalı ve ABD’li yatırımcıları Londra’da görüyoruz fakat bu yıl bir ulus aşırı hareketliliğiyle diğerlerinden ayrıldı, o da Türkiye’den gelen alıcılar.”

Uzmanlara göre ise şu an TL’nin değer kaybı içerisinde olması ve emlak fiyatlarındaki hızlı yükseliş, Türkleri Londra’dan ev almaya yöneltti. 

Londra’daki şirketlerin Türk alıcılar için arabuluculuk yaptığını belirten bir emlakçı ise “Türkiye’deki siyasi belirsizliğin Londra’ya ilgiyi artıran faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Emlakçılar ayrıca Londra’da genellikle Knightsbridge, Mayfair, South Kensington ve Belgravia bölgelerine rağbet olduğu bildirildi.

Hanzade Doğan Boyner 27 milyon sterlinlik ev almıştı

İş insanı Hanzade Doğan Boyner ise geçen yaz Belgravia’da Viktoryen tarzında 6 yatak odalı bir villaya 27 milyon sterlin ödemişti.

REKLAMI KAPAT X