“Türkiye’de her 100 aracın 40’ı spekülatif amaçlı satılıyor”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Türkiye’de her 100 aracın 40’ı spekülatif amaçlı satılıyor”
Doviz.com
29.05.2023 14:43

Renault MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Türkiye’de her 100 aracın 40’ının spekülatif amaçlı olarak satıldığını belirterek, otomotiv sektörüne ilişkin görüşlerini paylaştı.

HaberTürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, Renault MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, pazarda seçim sonrası taşların yerine oturacağını söyleyerek, “Şuan var olan talep sadece ihtiyacı yansıtmıyor. Türkiye’de satılan her 100 aracın 40’ı spekülatif amaçlı satılıyor. Araç arzına yönelik yılın ikinci yarısı için beklentilerimiz daha olumlu, seçim sonrası gerçek talep ortaya çıkacaktır” dedi.

Taşıt kredileri hakkında da konuşan Çağdaş, “Artık başvuru yapan tüketicilerin yüzde 10’u kredi alabiliyor, eskiden bu oran yüzde 60’lardaydı. Finans kuruluşları karşılık ayırmak zorunda kaldıkları için taşıt kredisi vermekte imtina ediyorlar, dolayısıyla satışların tamamına yakını peşin olarak yapılıyor. Seçimden sonra umarız ki para politikası finansal gerçeklere uygun olarak tüketicinin finansmana erişimini rahatlatacak şekilde şekillenir” ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X