Türkiye’de "Yılın Otomobili" finalinde yarışacak 7 araç belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Türkiye’de
Doviz.com
18.04.2023 10:49

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından her yıl düzenlenen "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl finale kalan 7 araç modeli belli oldu.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından her yıl düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının finalistleri belli oldu.

Buna göre, bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan yarışmada, 7 aday model son turda yarışacak. OGD üyeleri ise 23 Mayıs'ta yapacakları test sürüşlerinin ardından, her modeli son kez oylayacak.

13 Haziran'da gerçekleşecek ödül töreninde, birinci olan model ilan edilecek. OGD üyeleri, "Yılın Tasarımı", "Yılın İnovatif Projesi" ve "Yılın Basın Lansmanı" kategorileri kapsamında da özel ödüller verecekler.

33 aday arasından belirlenen 7 finalist ise şöyle sıralandı:

BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross.

Türkiye'de otomotiv sektörü, son yıllarda hızla gelişiyor ve yarışmaya katılan tüm modeller, sektördeki son yenilikleri yansıtıyor.

OGD Başkanı Ufuk Sandık ise yarışmanın, otomotiv sektöründeki gelişmeleri takip etmek ve Türkiye'deki tüketicilere en iyi otomobilleri sunmak için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Bu yılki yarışmada finalist olan 7 modelin, Türkiye'deki otomobil tutkunları için heyecan verici bir seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.

2022 yılının lideri Hyundai Tucson olmuştu

OGD'nin 2022 yılında düzenlediği "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında, OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3 bin 710 puan alan Hyundai Tucson birinciliğe ulaşmıştı.

REKLAMI KAPAT X