Türkiye'den Gazze'ye insani yardım

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'den Gazze'ye insani yardım
Doviz.com
13.10.2023 11:32

Türkiye, Gazze'ye insani yardım gönderdi. Buna göre askeri uçakla gönderilen yardımların Mısır'a ulaştığı ve buradan Gazze'ye götürüleceği bildirildi.

İsrail Filistin çatışmaları 7 gündür devam ederken Türkiye, Gazze'ye yardım malzemesi olarak gıda kolileri ve acil sağlık malzemeleri gönderdi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bugün Mısır'a gideceği bildirildi. Bakan Fidan yarın ise Mısırlı mevkidaşı Şükri ile görüşecek.

Büyükelçi atamasından sonra yapılan ilk toplantı olması dolayısıyla kritik olan bu görüşmede İsrail Filistin arasındaki çatışmalara çözüm başlıkları da masada olacak.

Türkiye, rehineler için de devrede

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar başladığı andan itibaren çok yönlü bir şekilde diplomasi trafiği yürütülüyor. Bu görüşmelerin nihai sonucu alınmış oldu. Yardım uçağının bugün yola çıkması önem teşkil ediyor. Türkiye, rehineler için de devrede ve görüşmeler sürüyor.

AFAD ve Kızılay koordinesinde hazırlanan yardımlar El-Ariş Havalimanına indi. Yardımların buradan sonraki durağı ise Mısır'ın Refah kapısı olacak. Yardımlar buradan ise Gazze'ye ulaştırılacak.

REKLAMI KAPAT X