Türkiye, en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye, en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke
Doviz.com
02.05.2024 09:44

Türkiye'nin BAE, Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke olduğu bildirildi.

Artan enflasyon sonrası satın alma gücü düşen Türkiye’nin ücretli kesimi, BAE, Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Sözcü’den Tolga Uğur’un aktardığı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün raporuna göre haftalık çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE). İlgili rapora göre Körfez ülkesi BAE’de işçi kesimi, haftada 50,9 saat çalışma gerçekleştiriyor.

BAE’yi iki Asya ülkesi Hindistan ve Çin takip ediyor. Hindistan’da işçiler ortalama 46,7 saat, Çin’de ise 46,1 saat çalışıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verisine göre Türkiye’nin ücretli kesimi, haftada 43,3 saat çalışıyor.

Böylece Türkiye, BAE, Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) istatistik ofisi Eurostat verilerine göre ise 2023 yılında AB çalışanlarının yüzde 7,1’i haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

Eurostat’ın TÜİK’den aldığı verilere göre Türkiye’de 20-64 yaş arasındaki çalışan kesimin yüzde 27,2’si ise haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

En uzun mesailerin görüldüğü ülkelerden biri ise İzlanda. İzlanda’da çalışanların yüzde 13,8’i, üçüncü sıradaki Yunanistan’da çalışanların ise yüzde 11,6’sı 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

İLGİLİ ANALİZ Çalışma saatleri kısalıyor mu?: Dünyadaki örnekler Çalışma saatlerinin haftalık 45 saatten 40 saate indirilmesi konuşulurken milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu tartışmanın sonucu merakla bekleniyor. Peki, dünyada diğer ülkeler kaç saat çalışıyor?

 

REKLAMI KAPAT X