Türkiye ile Türkmenistan arasında doğal gaz alanında mutabakat zaptı imzalandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye ile Türkmenistan arasında doğal gaz alanında mutabakat zaptı imzalandı
Doviz.com
01.03.2024 15:56

Türkiye ve Türkmenistan, Türkmen doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması konusunda "Doğal gaz Alanında İş birliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İş birliği Mutabakat Zaptı" imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan Türkmenistan ile tüm alanlarda iki ülkeye de kazandıracak karşılıklı adımların artarak sürdürülmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine ulaştırılması için gayretlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasında "Doğal Gaz Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İş birliği Mutabakat Zaptı", "Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İş birliğine İlişkin Niyet Beyanı" ve "Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası" imzalandı.

İmzalanan zaptın Türkmen doğal gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması konusunda olduğu belirtilirken mutabakat zaptında akışı planlanan gazın hacmine ilişkin ayrıntı yer almadı.

İLGİLİ HABER Mart ayında doğal gaz tarifesi değişecek mi?: BOTAŞ açıkladı Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.
REKLAMI KAPAT X