Türkiye'nin kredi notu artar mı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'nin kredi notu artar mı?
Doviz.com
15.01.2024 15:25

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirmesinin ardından piyasalar diğer kredi kuruluşlarının not kararını beklemeye başladı.

Fitch Ratings ve S&P'nin ardından Moody's de Türkiye'nin not görünümünü pozitife çevirirken kredi notunu değiştirmeyerek yatırım yapılabilir seviyenin 6 basamak altında tuttu.

Moody's raporunda para politikasındaki değişime de dikkat çekerek, enflasyonun sürdürülebilir seviyeye inme ihtimalinin arttığını vurguladı.

Moody's, ekonomi politikalarının yerel seçimler sonrası da sürdürülmesinin önemine değinirken, "Makroekonomik dengesizlikler azalırsa ülkenin notu yükseltilebilir." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Moody’s Türkiye kararını açıkladı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

"Politika sürdürülürse bu yıl not artışı gelir"

NTV'ye konuşan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat ise konuyla ilgili açıklamasında, "Bu politikalar sürdükçe, buna benzer raporlar da not artırımları da gelecektir. 2024 içinde bu şekilde yılı devam ettiririz diye düşünüyorum." dedi.

Not kararları ne zaman?

Moody's'in bir sonraki değerlendirmesi ise 19 Temmuz'da yayımlanacak. Not kararlarını bu yıl Fitch Ratings 8 Mart ve 6 Eylül'de, S&P 3 Mayıs ve 1 Kasım'da duyurucak.

REKLAMI KAPAT X