Türkiye'nin risk primi kritik eşiğin altına indi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'nin risk primi kritik eşiğin altına indi
Doviz.com
11.05.2023 12:28

Yaklaşan genel seçimler öncesinde Türkiye tahvillerinde ralli yaşandığı görülürken, risk priminin ise kritik eşiğin altına inmesi dikkat çekti.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası Aralık 2022'den bu yana ilk kez 500 baz puanın altını gördü. Risk priminde 42 baz puanlık düşüş izlenirken bu düşüş kasım ayından bu yana en sert düşüş olarak kayıtlara geçti.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre, Türkiye'nin dolar cinsi en uzun vadeli tahvili rallisini 3. güne taşıdı. Buna göre 2047 vadeli tahvil 1,7 sent artışla 1 yılı aşkın sürenin zirvesine çıktı.

Goldman Sachs ekonomistleri de faiz beklentisi fiyatlamalarının yüksek ihtimalle muhalefetin zaferini yansıttığını belirtti.

Başak Edizgil ve Clemens Grafe tarafından çarşamba günü yayımlanan raporda ekonomistler, lirada keskin bir değer kaybının da piyasalar tarafından fiyatlandığını belirtmiş ve liranın aşırı değerli olduğunu düşünürken bir düzeltme zamanlamasını öngörmenin zorlu olduğunu ve seçim süreci ile sonucuna bağlı olacağını düşündüklerini aktarmıştı.

REKLAMI KAPAT X