“Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir”

Okuma Süresi: 2 Dakika
“Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir”
Doviz.com
05.06.2023 17:12

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem, bu yıl büyüme tahminlerinin 1 milyon civarında olduğunu belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu yıl 1 milyonu aşarsa, Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylelikle İspanya’yı geçecek" dedi.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem, Otomotiv Zirvesi programına katıldı.

Buna göre Ghanem, “Elektrikleşme konusunda 2010 ile 2023’ü kıyasladığımız zaman, yüzde 6’dan yüzde 10’a çıkan bir durum görüyoruz. Burada elektrikli araçların büyüme oranına baktığımız zaman yüzde 500’den daha fazla yükseldi. 11 tane oyuncu vardı piyasalarda, şu anda 22’ye geldi” ifadelerini kullandı.

Geçen yılın büyümesi ile bu yılın büyümesi arasında yüzde 60’lık büyümenin 2 faktörden kaynaklandığını da söyleyen Ghanem, bu faktörlerden birini talep diğerini ise enflasyon olarak açıkladı.

Ghanem  ayrıca büyüme tahminlerinin 1 milyon civarında olduğunu belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu yıl 1 milyonu aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylelikle İspanya’yı geçecek. Bence İspanya bu yılı 800-900 bin araç civarında olacak. 1 milyon araç satıldığında, Avrupa’daki en büyük oyunculardan biri haline geliyorsunuz” dedi.

Bütün markaların birlikte çalışarak, bir hedefe doğru ilerleyerek ortak bir paydaşta buluşmaları gerektiğine de atıfta bulunan Ghanem, "Girişimcilerin önünün açılması gerekiyor. Aslında alt yapı çalışmalarıyla alakalı bunu görmeye başladık. Öte yandan hükümetlerin önemli adımlar atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ghanem ayrıca Nissan olarak otonom teknolojilerini küresel çapta genişletmek konusunda kararlı olduklarının da altını çizdi.

REKLAMI KAPAT X