Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz satıldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz satıldı
Doviz.com
12.03.2024 10:59

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz ve üzerinde yer alan yapıların 58 milyon 500 TL'ye satılmasına ilişkin Özelleştirme Dairesi Başkanlığı ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz ile üç depo ve bir lojman binasının da yer aldığı yapılar, 58 milyon 500 TL'ye Coşkun Örs Limited Şirketi'ne satıldı. Karacabey'de faaliyet gösteren şirket, 8 bin 556 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz için aralık ayındaki özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek telifi sunmuştu. Şeker fabrikasına ait taşınmazlar, 2022 yılındaki imar planı değişikliği ile “ticaret-konut alanı” olarak işlenmişti.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Özelleştirme Dairesi Başkanlığı ile ilgili karara göre; mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikası’na ait Bursa’nın Karacabey ilçesindeki 8 bin 556 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapılar 58 milyon 500 TL bedel ile Coşkun Örs Yemek, Gıda, Hayvancılık, Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne satıldı. Karar, 4046 sayılı Kanunun 3’üncü ve geçici 29. maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8. Maddesi gereğince alındı.

2022'de "ticaret-konut alanı" olmuştu

Karacabey'deki Şeker Fabrikası’na ait olan taşınmazlar ile üç depo ve bir lojman binasının da yer aldığı yapılar, 2022 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan imar planları değişikliği ile “Ticaret-Konut Alanı-Park ve Yol” olarak işaretlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2022 tarihinde söz konusu şeker fabrikasına ilişkin bir de rapor yayımladı.

Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

Karacabey'de otelden lokantaya kadar işletmeleri var

Söz konusu şirket, geçen yıl aralık ayındaki özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde taşınmaz için en yüksek teklifi sunmuştu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 12 Aralık 2023 tarihinde açıkladığı sonuçlara göre, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı, Karacabey Canbalı Mahallesi'ndeki taşınmaz için en yüksek teklif, 58 milyon 500 bin TL bedelle Coşkun Örs Limited Şirketi tarafından sunulmuştu. Yener ve Sezer Örs kardeşlerin sahibi olduğu şirket, Karacabey ilçesinde Coşkun Otel, Coşkun Izgara, Coşkun Piliç gibi çok sayıda şirketi ile faaliyet gösteriyor.

REKLAMI KAPAT X