Türkiye'ye 5 milyar dolar yatırım planlayan Suudi şirket belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'ye 5 milyar dolar yatırım planlayan Suudi şirket belli oldu
Doviz.com
02.10.2024 10:55

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'de 5 milyar dolarlık yatırım planladığını söylediği ancak ismini vermediği şirket belli oldu. Buna göre Suudi Arabistanlı enerji şirketi Acwa Power'ın 2017'deki yatırımının ardından Türkiye'ye yatırım yapma hazırlığında olduğu bildirildi.

Enflasyonu dizginlemek için uygulamaya konan ekonomi politikasının bir amacı da Türkiye'ye dış yatırımları çekmek. Bunun için Asya, ABD ve Körfez'de hükümet şirketlerle bir araya gelirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen günlerde Suudi Arabistanlı bir şirketin ilgisinden söz etmişti.

"Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti" diyen Yılmaz, şirket adı vermekten kaçınmıştı.

İLGİLİ HABER Suudi şirketten Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti" dedi.

Acwa Power yatırım hazırlığında

Bloomberg ise bir kaynağına dayandırdığı haberinde, Yılmaz'ın bahsettiği enerji şirketinin Acwa Power olduğunu yazdı. Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'yla görüştüğü ancak görüşmelerin hangi aşamada olduğu belirtilmedi.

Acwa Power sözcüsü ise "Bölgedeki iş geliştirmemizin bir parçası olarak Türkiye’deki taraflarla görüşmeler yapıyoruz ancak bu noktada daha fazla ayrıntı veremeyiz” dedi.

Acwa Power’ın Türkiye’deki ilk yatırımı olan Kırıkkale’deki 950 megavat kapasiteli kombine doğal gaz çevrim santrali ise 2017 yılında açılmıştı.

İLGİLİ HABER BAT: Mevzuat uygun olursa Türkiye’ye ilk etapta 200 milyon dolar yatırım yapabiliriz İtalya’nın Trieste şehrindeki yeni fabrikasını tanıtan BAT, mevzuatın uygun olması halinde Türkiye’de de ilk etapta 200 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladıklarını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X