Türkşeker’den şeker fiyatlarına yeni zam kararı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkşeker’den şeker fiyatlarına yeni zam kararı
Doviz.com
21.08.2023 10:42

Türkşeker, mayıs ayından beri yüzde 30 zam yaptığı şekere yeni zam yapma kararı aldı. KDV hariç 24 TL'den sattığı şekerin toptan fiyatını 25 TL'ye çıkaran Türkşeker'in 1 Eylül itibarıyla fiyatı 27 TL'ye yükselteceği bildirildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından şekere yapılan zamlar hız kesmeden devam ediyor. 

Mayıs ayından bu yana şekere 9 kez zam yapan Türkşeker, KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4,2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 TL'ye yükseltti.

İLGİLİ HABER Toz şeker 3 ayda 9 kez zamlandı Gıda fiyatlarına gelen zamlardan şeker de nasibini aldı. Buna göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), toptan şeker satış fiyatlarına mayıs ayından bu yana 9 kez zam yaptı.

Kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023'te sona ereceğini duyuran Türkşeker ayrıca yüzde 4,2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı.

Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos'ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibarıyla toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL'den satılacak.

Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın aktardığına göre bu da 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağına işaret ediyor.

Böylece, 8 Mayıs'ta 18,5 TL bandındaki şekerin fiyatını eylül başında 27 TL'ye çıkartacak olan Türkşeker, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış olacak.

REKLAMI KAPAT X