TUSAŞ tesislerine terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

Okuma Süresi: 3 Dakika
TUSAŞ tesislerine terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var
Doviz.com
23.10.2024 16:20

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerinde silah ve patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise olayın terör saldırısı olduğunu belirterek, şehit ve yaralıların bulunduğunu söyledi.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesisine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. 

Buna göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Kahramankazan yerleşkesi giriş kapısındaki patlamanın ardından silah sesleri duyuldu.

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtilirken olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.

 "Şehit ve yaralılar var"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise konuya ilişkin paylaşımında şunları aktardı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Kaynak: Ali Yerlikaya - X

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: Asılsız iddialara itibar edilmemeli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

RTÜK: Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmi makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

TUSAŞ ne üretiyor?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), 1973 yılında kurulan ve Türkiye’nin havacılık, uzay ve savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren köklü bir şirketidir.

Havacılık ve uzay sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, proje konularına bağlı olarak; Havacılık Yapısalları Grubu, Uçak Grubu, Helikopter Grubu, İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemleri Grubu, Uzay Sistemleri Grubu, Milli Muharip Uçak Grubu ve Mühendislik Grubu olmak üzere altı stratejik iş kolu bünyesinde örgütlenmiştir.

Askeri ve sivil havacılık projelerinde önemli görevler üstlenerek yerli uçak, insansız hava araçları (İHA), helikopter, uydu ve diğer savunma teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan TUSAŞ, Türk savunma sanayisini farklı alanlarda temsil etmektedir.

TUSAŞ’ın ana üretim tesisi Ankara’nın Kazan ilçesi Akıncı bölgesinde bulunmaktadır. Kazan üretim tesisi, hava araçlarının tasarımı, üretimi ve montajı gibi faaliyetlere ev sahipliği yapmaktadır.

REKLAMI KAPAT X