TÜSİAD iddianamesi kabul edildi: İlk duruşma tarihi belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
TÜSİAD iddianamesi kabul edildi: İlk duruşma tarihi belli oldu
Doviz.com
10.03.2025 14:55

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Sanıkların 20 Mayıs 2025 tarihinde hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras, 13 Şubat 2025’te gerçekleşen TÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptıkları konuşmalar nedeniyle hakim karşısına çıkacak.

İş dünyasında büyük yankı uyandıran dava süreci 20 Mayıs 2025 tarihinde başlayacak.

İLGİLİ HABER Orhan Turan ve Ömer Aras adli kontrolle serbest bırakıldı Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstiaşare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, genel kurulda yaptıkları açıklamalar nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Yargıyı telkin ve yönlendirme ile "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamalarıyla değerlendirilen ifadelerinin ardından serbest bırakılıp adli kontrol tedbiri uygulanarak yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
REKLAMI KAPAT X