Twitter kullanıcılarının verileri internete sızdırıldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Twitter kullanıcılarının verileri internete sızdırıldı
Doviz.com
06.01.2023 12:02

200 milyondan fazla Twitter kullanıcısının verilerinin internete sızdırıldığı bildirildi.

BBC'nin haberine göre, siber güvenlik firması Hudson Rock'un yöneticilerinden Alon Gal, bilgisayar korsanlarının milyonlarca Twitter kullanıcısına ait verileri ele geçirdiğini söyledi.

Gal, ele geçirilen bilgiler arasında 200 milyondan fazla Twitter kullanıcısına ait elektronik posta adresinin de olduğunu belirtti.

Elektronik posta adreslerinin ele geçirilmesinin oldukça "önemli" olduğunu kaydeden Gal, bu durumun Twitter hesaplarının ele geçirilmesine ve kullanıcıların kimliklerinin ifşasına kadar gidebileceğine dikkati çekti.

Diğer yandan, bir bilgisayar korsanlığı forumunda ücretsiz yayınlanan verileri indirdiğini duyuran bir teknoloji sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu elektronik posta adreslerinin doğru olduğu ifade edildi.

Açıklamada, kopyalarının da olduğu vurgulan verilerin tamamının kontrol edilemediği belirtildi.

"Ryushi" adını kullanan bilgisayar korsanının, 400 milyon Twitter kullanıcısının elektronik posta ve telefon numarasını geçen hafta ele geçirdiği iddia edilmişti.

Bilgisayar korsanının, Twitter'dan verileri şirkete teslim edip silmek için 200 bin dolar talep ettiği öne sürülmüştü.

Bu arada, Twitter hakkında halihazırda bir veri ihlali soruşturması yürütülüyor.

Twitter, Ağustos 2021'de bilgisayar korsanlarının sistemdeki bir açıktan faydalandığını duyurmuş ancak bundan etkilenen hesap sayısı hakkında bilgi vermemişti. Medyada yer alan haberlerde, 5,4 milyon Twitter kullanıcısının bilgilerinin bilgisayar korsanlarının kullandığı bir internet forumunda 24 Kasım 2022'de paylaşıldığı belirtilmişti.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Aralık 2022'de Twitter'a veri ihlali nedeniyle soruşturma açtığını duyurmuştu.

Spam saldırıları, kripto cüzdanları hedefliyor

Kaspersky araştırmacıları, spam saldırılarıyla kullanıcıların kripto paralarının çalınmasının amaçlandığını söyleyereki spam saldırılarının kurbanı olmamak için kullanıcılara şunları önerdi:

"Mesaj kendi içinde bir telaşe içindeyse dikkatli olun. Spam gönderenler genellikle bir aciliyet duygusu yaratarak baskı uygulamaya çalışırlar. Örneğin, konu satırı sizi harekete geçmeye zorlamak için 'acil' veya 'acil işlem gerekli' gibi sözcükler içerebilir. Spam mesajlara nasıl tepki verdiğinize dikkat edin. Her durumda, spam mesajlarını tıklamamak veya açmamak en iyisidir. Şüpheye düştüğünüzde, emin olmadığınız mesajları silerek dikkatli olun."

"İstenmeyen bir iletiyi yanıtlamak güvenli olmayan bir uygulamadır. Bunu yapmak, dolandırıcıları sizin adresinizin canlı bir e-posta adresi olduğu konusunda uyarır ve daha fazla istenmeyen postayı davet eder. Kötü amaçlı yazılım indirmemek veya bir kimlik avı saldırısının kurbanı olmamak için spam e-postalardaki bağlantılara tıklamayın veya ekleri açmayın. En iyi arkadaşlarınızdan birinden bir mesaj veya mektup gelse bile, onların hesaplarının da ele geçirilmiş olabileceğini unutmayın. Her durumda dikkatli olun. Bir mesaj dostça görünse bile, bağlantılara ve eklere dikkatle yaklaşın. Güvenilir bir güvenlik çözümü yükleyin ve önerilerini izleyin. Bu güvenli çözümler potansiyel sorunların çoğunu otomatik olarak çözecek ve gerekirse sizi uyaracaktır."

Etiketler: Twitter veri ihlali
REKLAMI KAPAT X