Uluslararası Yatırımcılar Türkiye'ye Güvenmeye Devam Ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Uluslararası Yatırımcılar Türkiye'ye Güvenmeye Devam Ediyor
Doviz.com
30.10.2017 16:14

Başbakan Yardımısı Mehmet Şimşek Piyasalardaki Son Gelişmeleri Twitter Hesabından Yorumladı

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi küresel piyasalarda son günlerde yaşanan dalgalanmalardan etkilendiğini söyledi.

Uluslararası yatırımcılar ve düşünce kuruluşları ile bir araya gelmek üzere Londra’da bulunan Bakan Şimşek, "ABD bütçesinin onaylanması, ABD Merkez Bankası (Fed) için Janet Yellen seçeneğinin ortadan kalkması ve Avrupa Merkez Bankası kararının tetiklediği olumsuz küresel bir dalga var. Piyasalardaki bu olumsuz gelişmelerden biz de herkes gibi etkileniyoruz. Londra’da görüştüğüm yatırımcıların güveni devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

“Temellerimiz Sağlam”

“Tamamlanan 2 yatırımdan (Mersin Limanı ve Simit Sarayı) ülkemize 1 milyar dolar küresel sermaye girişi olacak. Temellerimiz sağlam." değerlendirmesinde bulunan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı Chatham House'ın toplantısında  İngiltere'nin Avrupa ve Amerika Kıtaları sorumlusu Sir Alan Duncan ile de bir görüşme yaptığını belirtiyor. 

 

Chatham House Nedir?

Chatham House, resmi adı Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Royal Institute of International Affairs) olan ve merkezi Londra’da bulunan bir uluslararası ilişkiler  düşünce kuruluşudur.  Chatham House ülkemizde daha çok 2005 yılından bu yana uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine en fazla katkıda bulunan kişi veya kuruluşa verdiği Kristal ödülü ile tanınıyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2010 yılında Chatham Kristal ödülüne layık görülmüştü.

REKLAMI KAPAT X