Üretici için fiyatlar ucuz, tüketici için çok pahalı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Üretici için fiyatlar ucuz, tüketici için çok pahalı
Doviz.com
05.11.2017 12:38

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Yaylacık Mahallesinde kurulan ve kentin en büyük pazarı olarak bilinen Cumartesi Pazarında, üreticiler fiyatların üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle normal ve ucuz olduğunu savunurken tüketiciler ise geçimlerini zor sağladıklarını belirterek fiyatların çok yüksek olduğunu söyledi.
Cumartesi Pazarı’nda, bu hafta sonu en pahalı sivri biber ile sarımsak  8 TL’den, en ucuz ürün ise kavun ve karpuz tanesi 1 TL’den alıcı buldu. Pazarda, muz 7 TL, yeşil fasulye, lahana, ıspanak, domates, dolma biber 5 TL, patates, kuru soğan, patlıcan, nar 3 TL, elma, üzüm, ayva ve armut ise 2.5 TL’den tezgahta yerini aldı.
Pazara tezgah açın köylerden gelen üreticiler, “Bin bir uğraşla yetiştirdiğimiz meyve ve sebzeleri satmak için pazara koşuyoruz. Fiyatlar tarladan pazara geliş maliyetlerine göre ortaya çıkıyor. Fiyatlar üretim maliyetlerinin fazla olması göz önüne alınarak pahalı değil ucuz” diye yorum yaptı.
Tüketiciler ise “Hayat şartları ortada. Geçmişte pazarda harcadığımız para ile iki pazar çantasını dolduruyorduk. Şu anda ancak bir çantayı güçlükle doldurabiliyoruz.  Meyve sebze fiyatları kim ne derse desin çok pahalı” dediler.
FOTOĞRAFLI

 

REKLAMI KAPAT X