Varank: 1571 hızlı şarj istasyonun kurulumunda sona gelindi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Varank: 1571 hızlı şarj istasyonun kurulumunda sona gelindi
Doviz.com
16.03.2023 13:41

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’un ön sipariş sürecinin bugün başlamasının ardından elektrikli araç şarj istasyonlarında kapasitesinin ne durumda olduğuna ilişkin açıklamada bulundu.

Mart ayında yola çıkması planlanan ilk elektrikli yerli otomobil Togg’un satış fiyatının kamuoyuna duyurulmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’dan şarj istasyonlarına ilişkin açıklama geldi.

Togg için ön siparişlerin bugün alınmaya başlandığını söyleyen Bakan Varank, “Bakanlığımızın destekleriyle kurulan 1571 hızlı şarj istasyonunun kullanıma sunulması için de hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı” diye konuştu.

Bakan Varank ayrıca yeşil ekonomiye geçiş yapma hazırlığında olan Türkiye’de elektrikli araçların yaygınlaşmasını teşvik için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan “Şarj İstasyonları Destek Programı”ndan bahsetti.

Program kapsamında firmaların yatırımlarını sürdürdüğünü söyleyerek, ülke genelinde hizmet veren halka açık hızlı şarj istasyonu (DC) sayısının 500’ü geçtiğini paylaştı.

AC şarj ünitesi sayısının ise 2 binin üzerinde olduğunu belirterek, şarj istasyonlarının ülkenin tüm illerinde yaygınlaştığını ve lokasyon olarak şehir merkezlerinin yakınındaki araç trafiğinin yoğunlaştığı kara yollarında yer aldığını ekledi.

Hedeflenen 1571 hızlı şarj istasyonunun kurulumunu, programdan yararlanan firmaların tamamlamak için çalıştığını söyleyerek, ek olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından lisans verilen 119 firmanın da şarj istasyonu yatırımlarına başladığını açıklayan Varank şöyle konuştu:

“Bakanlığımızın destekleriyle kurulan 1571 hızlı şarj istasyonunun kullanıma sunulması için de hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. 2023 sonuna kadar 2 binden fazlası yüksek hızlı olmak üzere, 5 binden fazla şarj istasyonunun faaliyete geçmesini öngörüyoruz.”

Etiketler: TOGG Mustafa Varank
REKLAMI KAPAT X