Varlık yöneticilerinden resesyon uyarısı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Varlık yöneticilerinden resesyon uyarısı
Doviz.com
14.09.2023 10:10

BlackRock ve Amundi, Fed'in faiz artırım döngüsünün ekonomiyi yavaşlatacağını belirterek, bu yavaşlamanın resesyona yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketleri BlackRock ve Amundi, ABD’de resesyon riskinin arttığı konusunda uyardı. Piyasada son günlerde, ‘Fed’in sıkılaştırma hamlelerinin ekonomiye büyük zarar vermeyeceği’ görüşünün artmasına rağmen şirketlerden gelen resesyon uyarısı dikkat çekti.

BlackRock ve Amundi’nin üst düzey fon yöneticileri, Fed’in agresif parasal sıkılaştırması karşısında ABD ekonomisinin büyük ölçüde dirençli göründüğünü, ancak işgücü piyasasında çatlakların ortaya çıktığını söyledi.

Durgunluk uyarısı

Financial Times’a konuşan yöneticilerin uyarıları, piyasanın büyük kısmının Fed'den yumuşak iniş beklediği bir dönemde geldi. 2,1 trilyon dolarlık varlık yöneten Amundi’nin Yatırım Sorumlusu Vincent Mortier, “Bizim için durgunluk olasılığı çok yüksek. Asıl soru durgunluğun ne kadar derin ve ne kadar uzun olduğudur” dedi.

Daha çok ABD’deki dinamiklerden endişe duyduklarını söyleyen Mortier, daralmanın bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında gerçekleşmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

REKLAMI KAPAT X