Venezuela'dan X’e 10 günlük erişim engeli

Okuma Süresi: 2 Dakika
Venezuela'dan X’e 10 günlük erişim engeli
Doviz.com
09.08.2024 09:54

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, X'in 10 günlüğüne kapatılması için talimat verdi.

Venezuela'nın başkenti Caracas'taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores'te destekçilerine seslenen Nicolas Maduro, X'in ülkede nefret ve şiddet yaydığını savundu.

Maduro, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile konuştuğunu ve X'in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için gerekli talimatı verdiğini bildirdi.

ABD'li milyarder Musk'a tepki gösteren Maduro, "Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela'nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela'da yasalar var, yasalara saygı duyacağız. Venezuela'dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela'da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın." ifadelerini kullandı.

Aldığı karara ilişkin destekçilerinden yanında olmalarını isteyen Maduro, "Venezuela'da WhatsApp, Instagram ve TikTok dışında bir gün yeni sosyal medya platformlarının doğacağına inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

WhatsApp'ı silen Maduro, Musk'ı Venezuela'nın baş düşmanı ilan etmişti

Nicolas Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstermiş, bu uygulamayı canlı yayında silmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinde 28 Temmuz'da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

ABD'li milyarder Elon Musk, "seçime hile karıştırıldığını" öne sürerken, Maduro ise Venezuela'nın baş düşmanı ilan ettiği Musk'ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamıştı.

Öte yandan Maduro, seçimi kazandıktan sonra Miraflores Sarayı'nın balkonundan yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasındaki kişinin Musk olduğundan emin olduğunu öne sürmüştü.

İLGİLİ HABER Instagram’dan sonra Roblox: BTK ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan açıklama Çocukların istismarına ve olumsuz etkilenmesine sebep olabilecek içerikler nedeniyle Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince Roblox'a erişim engeli getirildi. Çevrimiçi oyun platformuna giriş yapamayan kullanıcılar Roblox erişim engeli ne zaman kalkar, neden açılmıyor gibi sorularla araştırmalara başladı. 

 

REKLAMI KAPAT X