Vergi rekortmenleri çehre değiştirdi: Youtuber ve futbolcular listelerin zirvesine yerleşti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Vergi rekortmenleri çehre değiştirdi: Youtuber ve futbolcular listelerin zirvesine yerleşti
Doviz.com
10.10.2025 11:10

Defterdarlıkların 2024 yılına ilişkin açıkladığı il bazında vergi rekortmenleri listelerine iş dünyası yerine youtuber ve futbolcular damga vurdu.

Bolu Defterdarlığı, Bolu ili genelinde 2024 yılında en fazla vergi beyan eden mükelleflerin listesini kamuoyuyla paylaştı.

Gelir vergisi mükelleflerinin başında 8,2 milyon TL vergi beyanıyla video içerik üreticisi, Youtube'da Atik ailesi olarak bilinen Burcu Atik geldi.

İkinci sırada 7,5 milyon TL ile vinç kiralama hizmetleri alanında faaliyet gösteren Osman Kayışoğlu yer alırken üçüncü sırada ise 6,6 milyon TL ile menkul sermaye iradı faaliyetleri yürüten Şükrü Zengin bulundu.

Lokantacılık sektöründe faaliyet gösteren Gülçe Öztürk ve Duran Bayrak, hukuk danışmanlığı alanında hizmet veren Neşet Görkem Aydemir ile Hulusi Apaydın, eczacı Metin Çamlıbel ve noter Hayri Demir de gelir vergisinde en fazla vergi ödeyenler arasında yer aldı.

Konya’da futbolcular listeye damga vurdu

Geçtiğimiz günlerde Konya Vergi Dairesi Başkanlığı da 2024 yılı vergilendirme dönemine ilişkin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini açıklamıştı.

Gelir vergisinde listenin zirvesinde Ali Akkanat ve Demireller Tarım Madencilik yer alırken Konya'da en fazla gelir vergisi beyan eden mükellefler arasında dikkat çekici meslek gruplarının bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Listenin dikkat çeken isimlerinden olan Konyaspor oyuncular Guilherme Haubert Sitya (12.567.272 TL) ve Alassane Ndao (6.713.422 TL) ücret geliri ile rekortmenler listesinde kendisine yer bulmuştu.

Dalgın: Türkiye’nin gerçek vergi rekortmeni özel sektör çalışanları

Vergi rekortmenleri listesine tepki gösteren Balıkesir milletvekili Burak Dalgın ise rekortmenlerin değişen çehresinin ardından şunları aktardı:

“Türkiye’nin en önemli sanayi ve tarım şehirlerinden birinde, bir yabancı futbolcu 400 bin dolar ödeyerek vergi şampiyonu olmuş!

İşadamları ve eşraf nerede?

Tekrar söyleyeyim:

Türkiye’nin gerçek vergi şampiyonu orta direk, bilhassa özel sektör çalışanlarıdır!”

İLGİLİ HABER Adana'nın 2023 yılı vergi rekortmeni Vincenzo Montella oldu Adana Defterdarlığı tarafından açıklanan 2023 yılının gelir vergisi rekortmenleri listesinde, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ilk sırada yer aldı.
İLGİLİ HABER Naki Bakır: Gelecek yıl günde 37,8 milyar TL vergi ödenecek Dünya yazarı Naki Bakır, gelecek yıl için öngörülen 13,8 trilyon liralık vergi hedefine göre günde ortalama 37,8 milyar liralık vergi tahsilatı yapılacağını yazdı.
REKLAMI KAPAT X