Vergi yüzsüzleri 1 Kasım’dan itibaren GİB sitesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Vergi yüzsüzleri 1 Kasım’dan itibaren GİB sitesinde
Doviz.com
17.10.2024 11:44

Vergi daireleri Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi yüzsüzleri olarak duyurduğu listeleri açıklarken Gelir İdaresi Başkanlığı da devlete 5 milyon liradan fazla vergi borcu olan firmaları 1 Kasım’dan itibaren internet sitesinde yayımlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklamıştı.

Bu kapsamda vergi daireleri 15 Ekim’den itibaren iller bazında vergi yüzsüzleri listesini açıklamaya başladı.

İLGİLİ HABER 'Vergi yüzsüzleri' listesi bugün açıklanacak Kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan mükelleflerin isimleri bugünden itibaren açıklanmaya başlayacak. Listeler bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde, 1 Kasım'dan itibaren de GİB internet sitesinde yayımlanacak.

Hazırlanan listelerde, geçen yıl sonu itibarıyla vadesi dolmuş ve 30 Eylül’e kadar ödenmemiş vergi ve cezalar dikkate alınıyor.

Ayrıca, 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşmiş tarhiyatlar da listelere yansıtılıyor.

Bazı borç ve cezalar ise açıklanan listelere dahil edilmiyor.

Buna göre belediyeler, mahalli idare birlikleri, belediyelere ait şirketlerin borçları bu listede yer almıyor. Ayrıca yapılandırma borçları ile deprem bölgesindeki mükelleflerin borçları da yine bu listelerde bulunmuyor.

1 Kasım'da GİB sitesinde

Vergi dairelerinin iller bazında yayımladığı listeleri Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ise 1 Kasım’dan itibaren internet sitesinde yayınlanmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABER Vergi yüzsüzlerinin açıklanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de Ödemesi geldiği halde ödenmemiş 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu bulunan mükelleflerin isimleri 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yayımlanacak.
REKLAMI KAPAT X