Vize krizine çözüm yolları aranıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Vize krizine çözüm yolları aranıyor
Doviz.com
11.09.2023 13:13

Avrupa Birliği (AB) ile yaşanan vize kriziyle ilgili olarak öğrenci ve iş insanlarına Schengen vizesi kolaylığı sağlanması konusunda görüş birliğine vardı. Çoklu vize verilmesi gibi seçeneklerin ise gündemde olduğu bildirildi.

Geçen hafta Ankara’da temaslarda bulunan AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Oliver Varhelyi’nin ziyareti sırasında, üzerinde ilerleme sağlanabilecek alanlar değerlendirildi.

Öğrenciler ve insanlarına vizesi kolaylığı sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı, çoklu vize verilmesi gibi seçenekler gündeme alındı.

**Çoklu vizede, vizenin geçerlilik süresi içinde istenildiği kadar Schengen ülkelerine gidilebiliyor.

Bunun yanında elçilikler ile vize başvurularını alan personel sayısının artırılması için de görüşüldü. Bazı ülkelerle bu konuda ilerleme sağlandı. Reddedilen başvurulara ilişkin işlemlerin hızlandırılıp yeni başvuru alma sürecinin hızlandırılması üzerinde çalışılıyor.

Hürriyet’e bilgi veren diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin vize serbestisi beklentisinin de hala gündemde olduğunu ifade etti. Ancak bunun için Türkiye’nin tamamlaması gereken kriterlerin olduğu paylaşıldı.

Bunlardan ikisi olan terörle mücadele ve kişisel verilerin korunması kriterleri için atılacak adımların ise zaman alabileceği belirtildi.

İLGİLİ HABER Türkiye’den yapılan Schengen başvurularını en fazla hangi ülke reddetti? 2022'de Türk vatandaşlarının Schengen Vizesi başvurularının en fazla Alman Büyükelçiliği tarafından reddedildiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X