Volkswagen yeni araçları için isim başvurusunda bulundu: İşte yeni isimler

Okuma Süresi: 1 Dakika
Volkswagen yeni araçları için isim başvurusunda bulundu: İşte yeni isimler
Doviz.com
02.08.2023 11:56

Alman otomotiv devi Volkswagen, piyasaya sürmeyi planladığı yeni araç modelleri için ticari marka başvurusunda bulundu. İşte marka başvurusunda bulunulan 6 yeni isim...

Otomotiv devi Volkswagen, Alman Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne yeni ticari marka tescilleri için başvuruda bulundu. Buna göre şirketin gelecekte piyasaya süreceği modelleri adlandırmak için kullanabileceği toplam altı ticari marka başvurusu olduğu görüldü.

Tescil başvurusu yapılan ticari markalar ise Tivas, Tyber, Therion, Teria, Tarokko ve Taroko olarak sıralandı.

Öte yandan, bu ticari markaların araçlar, oyunlar, oyuncaklar, video oyunları, reklam ve inşaat makineleri gibi çeşitli kategorileri kapsadığı belirtildi.

Şirket 2018 yılında da, Tarok isimli etkileyici bir pick-up konsepti tanıtmıştı. Ancak büyük beğeni toplayan araç seri üretime girmemişti.

Fakat Volkswagen, büyüyen kompakt pick-up segmenti karşısında aracı biraz değiştirilmiş bir isimle piyasaya sürmeye karar verdi.

Şirket standart isimlendirme düzenini sürdürürse ise kalan dört ticari marka yeni crossover ve SUV modellerinde kullanılacak.

Ayrıca, Alman markaya ait tüm crossover ve SUV'lar mevcut durumda “T” harfi ile başlıyor; Teramont, Tiguan, Touareg, Taos, Tavendor, T-Cross ve Tharu’da olduğu gibi.

Kaynak:Donanım Haber

REKLAMI KAPAT X