WhatsApp'a erişimde dünya genelinde sıkıntı yaşandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
WhatsApp'a erişimde dünya genelinde sıkıntı yaşandı
Doviz.com
25.10.2022 12:39

WhatsApp uygulamasında, sabah saatlerinden itibaren dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşandı.

Dünya çapında erişim sorunlarını tespit eden Downdetector.com internet sitesi, bugün saat 09:00'dan sonra WhatsApp'a erişimde sıkıntı olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada WhatsApp üzerinden mesaj alışverişi, fotoğraf ve video paylaşımının bazı ülkelerde yapılamadığı söylendi.

Yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan WhatsApp, özellikle Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde popüler olarak kullanılıyor.

Downdetector.com'a göre, erişim aksaklığı İngiltere, Hindistan, Güney Afrika ve Asya'da yoğunlaştı. Aksaklığa neyin sebep olduğu ise henüz bilinmiyor.

Konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp'da yaşanan sorun ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Sayan, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; 'Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.' dedi.

Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi platformları bünyesinde barındıran Meta yetkilileri ise konu ile ilgili açıklama yaparak, saat 11:55 itibari ile sorunun çözüldüğünü belirtti.

Bir Meta yetkilisi, "İnsanların bugün WhatsApp'ta mesaj göndermede sorun yaşadığını biliyoruz. Sorunu çözdük ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." dedi.

REKLAMI KAPAT X