Wolf of Wall Street'ten Bitcoin yorumu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Wolf of Wall Street'ten Bitcoin yorumu
Doviz.com
29.09.2017 12:47

Çok yakın bir tarihte, JPMorgan'ın CEO'su Jamie Dimon Bitcoin hakkında güçlü eleştirilerde bulundu ve Bitcoin sistemini dolandırıcılık olarak nitelendirdi. Eleştiri, yatırımcıların ve kripto para meraklılarının tepkileriyle karşılaşmış olsa da, görüşünün Wall Street finans kulübünün diğer üyelerini de provoke ettiği görülüyor. Ünlü 'Wolf of Wall Street' Jordan Belfort, JPMorgan CEO'sunun Bitcoin eleştirilerine katıldığını açıkladı.

TheStreet ile yapılan röportajda Belfort, özellikle şişir ve sat sistemi (hapishanede olma sebebiyle aynı) ile ilgili yapılan finansal dolandırıcılığa değindi. Şişir ve sat düzeni özellikle ICO'larda daha yaygın olarak görülse de Belfort konuya farklı bir açıdan yaklaştı.

Belfort, Jamie Dimon'la biraz mutabık kaldı ve Bitcoin sistemini dolandırıcılık olarak nitelendirdi. Öte yandan Belfort, kripto para kavramının kendisine kuvvetle inanıyor, sadece şu an sistemin yetersiz ve eksik olduğunu düşünüyor. 

Ona göre, dijital paraların merkez bankasından biraz da olsa destek almaları gerekiyor, çünkü şema yalnızca kumar oynamak gibi yapay bir destek ile destekleniyor. Bu düzen, örneğin Federal Reserve gibi merkez bankalarının er ya da geç kendi, sürdürülebilir, kripto koinlerini yaratmasını zorunlu kılacak. Belfort sonrasında ise Bitcoin için kötü bir kehanette bulundu:

"Sistem şu an eksik ve eninde sonunda herkesin Bitcoin'i elinden çıkarmak isteyeceği bir zaman gelecek. İşte o zaman neler olacağını hayal bile edemiyorum"

Belfort sonrasında ise Bitcoin'in güvenli olmadığını ve hackerların Bitcoin sistemini hackleyebileceğini düşündüğünü iletti:

Bitcoin'de gördüğüm en büyük sorun güvenlik. Şahsen bunu satın almaya asla karar vermezdim, çünkü telefonumu hackleyerek kolayca çalınabilir. Paralarını tümüyle kaybeden insanlar olduğunu biliyorum.

Wall Street dolandırıcısının Bitcoin hakkındaki "dolandırıcılık" açıklaması ne kadar ironik olsa da Bitcoin hakkındaki tartışmalar büyümeye devam edecek gibi görünüyor. 

Çin’deki yasak sonrasında 3000 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, sonradan tekrar pozitif bir ivme yakalayıp 4000 dolar seviyesine kadar yükselmişti. 

REKLAMI KAPAT X